Scrapbooking och bak!



Lite scrap! Efter önskemål, litegranna av utvalet Anna! ;) Nu vill jag se bilder på nått som du pysslat ihop med! :)
Bjöd även på en bild på cupcakes, så att inte bara jag ska sitta och vara sugen på det ikväll...
BLESS.

Blir uppdragen ur mörkret, om igen.

(gammalt inlägg där jag upptäckte att man inte kunde läsa vad som stod, så gör ett nytt försök)

Jag blir uppdragen ur djupet varje gång jag faller. Det enda jag behöver göra är att förtrösta på Herren, och det är

gott. Jag har varit lite på gränsen i veckan. På gränsen till återfall i ångesten och deppen. Utan nån riktig anledning.

Men ibland så prövar livet en. Jag har varit sjukt arg på Gud denna veckan. Frågat varför och om han inte lovat

att vara med mig.

Svaret fick jag idag. Undertiden som jag lyssnade på Switchfoot - The Beautiful Letdown(lyssna på den!) och strofen:

That I don't belong here (I don't belong)

 

I don't belong here (I don't belong)

 

"That I don't belong here (I don't belong) I don't belong here (I don't belong) I will carry a cross and a song" Precis där så vände jag mig om och såg rätt in i en strålande och bländande sol. Precis där och då kände jag inom mig

att jag hör inte hemma här -liksom jag skrivit tidigare-  utan mitt hem är i Himlen. Allas vårat hem är i Himlen.

Vi är pilgrimer med ett uppdrag. Men vi är invandrare i den här världen. Men det blev så galet tydligt för mig då.

Jag är aldrig ensam eller bortglömd. Det är ofta de känslorna som drar ner mig. Bortglömdhet. Bekräftelse som inte infinner sig osv. Men där och då så kändes det som att jag såg in i Himlen, såg in i mitt hem. Och jag kände att vad människor eller världen än gör mig, så är det förtröstan på Jesus som kommer leda mig genom livet.

Nu ska jag försöka mig på en liknelse.

Om en träd rasar så låter det, eller hur? Men om ingen är där och kan "fånga upp" ljudvågorna, så menar vissa att lätet inte finns. Och visst, jag fattar tankesättet. Men det gör ju inte skillnad på att ljudvågorna faktiskt finns där.

Även så att om någon står 100m bort och vinkar, men du står bortvänd, så är det ju faktiskt så att personen fortfarande vinkar. Även fast du inte ser det.

Så tror jag att det är med Guds kärlek. Den finns alltid där. ALLTID. Men står jag bortvänd eller utom hörhåll. Då är det så lätt att jag missar det. Även fast den alltid finns där.  Detta blev väldigt kluddrig och allt möjligt, men så blir det ibland!

"Det kan aldrig bli fel, bara lite galet. Och vad gör det? Gud älskar oss ändå!" - Jan Sköld


Gammal text om kärlek

En gammal text, så vet inte hur mycket av det som jag anser även idag, men nått läsvärt kanske det står iaf, so here you go!

Nu har jag funderat lite på fenomenet kärlek.

Först och främst måste jag nog säga att -åtminstone anser jag det- det är skillnad på att vara kär i någon och att älska någon. Att älska nån är så mycket mer, en passionerad känsla som inte går över så lätt, som alltid finns kvar, alltingen i form av att älska eller hata. De där två går ju hand i hand. Jag älskar även mina vänner, men för det är man ju inte kär i dem, fattar ni?

Medan att vara kär i någon, visst det kan va underbart eller skitjobbigt, men det är nått i en övergående period tror jag. Man kan bli kär i nån väldigt fort, för att det sen ska sluta lika snabbt, eller så kan det övergå till kärlek och att älska nån. Lite grund teori där.

 

Jag tror iaf att alla är skapade till en viss person. Alla har någon som de är menade för. Den personen kanske bor i Afrika, USA, grannhuset eller vad som helst. Ibland måste man söka för att finna. Livet ligger inte öppet framför en att kolla in innan man tar steget i sökandet. Vägen ligger inte öppen, den ligger under dimma och gränserna mellan vägen och dikena är diffusa. Men man måste ändå våga satsa, våga se vad livet har att erbjuda. (Förlåt nu tappade jag tråden som vanligt). Men iaf. Jag tror att det är väldigt lätt att blanda ihop att vara kär, attraherad, och att älska någon. När man gillar nån på det sättet så tror jag att alla tre finns tillsammans, känslan av att vara kär, attraktion, att älska. Men sen kan man ju såklart vara attraherad av fler och andra människor, det är ju bara mänskligt. Man kan ju även älska sina vänner, föräldrar, djur ja det mesta. Det betyder ju inte att man är kär i dem. Men jag tror att man ofta blandar ihop de där känslorna. Att vänskaps-kärleken förväxlas med kärleken och tvärtom. Det är det som gör att endel går skilda håll tror jag är just att man blandat ihop vänskaps-kärlek med "riktiga" kärleken. Och när det sen förhållandet och saker runt omkring tär på en så märks det så tydligt att det blev fel, att detta inte var det. Det kan inte bara förstöra ett förhållande utan även en underbar vänskap.

Sen kan det ju vara tvärtom också, man kan gå omkring hela livet med en riktigt bra vän, som man först senare (om ens då) förstår att man hyser starkare känslor för. Det gäller att försöka reda ut det där. Sen när man gillar flera personer, eller tror sig gilla flera personer, så kan det också vara jobbigt. Eller ja, det är jobbigt. Då gäller det väl ifs också bara att försöka reda ut känslorna och se vad det är man känner egentligen. Ofta, allt för ofta, tror jag att man kan vara kär i någon för att sen gå över till att vara kär i kärleken. Många är nog det utan att de märker skillnaden. De är kära i kärleken, i känslan av att vara kär och det gör att de tror att de känner de känslorna mot någon person istället. Jag vet, eller tror att jag vet iaf. (Läs gärna "Kär i kärleken"!)

Allt detta blev både kluddrig och svår-förstått tror jag.., men hoppas att någon får ut nått av det iaf.. :) och detta är ju bara mina tankar och åsikter, så det kan säkert va helt jättekorkat i era öron!


Inblick

Vi är så galet tjurskalliga. Jag är tjurskallig. Kom precis på mig själv med att tänka "skiter den i mig så skiter väl jag i den". Åh fy vad jag ogillar när man resonerar så! Och så kommer jag på mig själv med att göra detsamma, men det är bra. Ibland behöver man vakna upp och se hur man själv faktiskt är. För om man inte ser vad man gör och vem man är, hur ska man då kunna utvecklas till det bättre?
Jag ska försöka bättra mig. Verkligen göra det. Jag hade egentligen inte några nyårslöften, men nu fixar jag några såhär i efterhand, sen får vi väl se om jag lyckas. Men det är sjukt viktigt att minnas:
Även om jag misslyckas så är jag älskad. Och misslyckas så får jag be om hjälp och försöka igen, varje gång! Nice!

Okej, nyårslöften.
  • Inte tolerera massa skitsnack hela tiden, vare sig från mig själv eller nån annan.
  • Inte va så tjurskallig, och se mina egna brister o förändra dom, innan jag ser nån annans.
  • Ställa upp för människor, även när jag kanske inte vill. Men även ställa upp för mig själv
  • Lita på Gud i allt och vända mig till Honom när livet går tungt.
  • Göra skillnad för mig själv o andra. Verkligen leva som kristen.
  • WWJD - What Would Jesus Do. Göra det Jesus skulle gjort, följa Honom i allt jag kan.
  • Se mitt eget värde, och påminna andra om deras varje gång det verkar behövas, och oftare.

Sådär! Jag är minst sagt taggad! Och sjukt gött att jag inte behöver oroa mig över att klara detta själv!

RSS 2.0